Wednesday, September 21, 2011

Jalan-Jalan di Sandakan. Pulang Kampung Halaman Bercuti Raya (PART 2)

pemandangan di tepi laut...pelabuhan sandakan...

jangan risau...ini buaya jinak...hahaha

di bandar sandakan

kalau balik sandakan..mmg tak sah laa kalau tidak ke pasar sandakan utk memborong udang kering, ikan bilis, ikan masin yg mmg popular di sandakan ni...

My Besfren Shalina pun ikut bercuti di Sandakan..kali ke-2 dia dtg ke Sabah...mmg Mutiara saja yg dicarinya...heheh...

Ikan Masinnnn...

Pearl...

ni paling best...menunggu bas...da lama tak camni kan...tgu bas di sandakan...pengangkutan awam laa yg bawa aku ke mana2 dulu di sini... :)

Jika bertandang ke Sandakan...Jangan lupa tuk singgah ke SIM-SIM... Ikan bakar paling popular di sini... klu tak singgah makan ikan bakar kt sini mmg tak sah laa...

ikan2 fresh & murah..

Satu lagi tarikan di Sandakan ni...Gerai COTO MAKASAR..klu kt sabah..just ada di SANDAKAN, LAHAD DATU & TAWAU SAHAJA... tempat lain tak ada...so..singgah2 la ok..

Ni laa dia...COTO MAKASAR... aku klu balik sandakan..mmg tak miss laa nak makan benda ni..mmg malatop!!

TAMAN BUAYA SANDAKAN...

GILER BESAR & PANJANG BUAYA NI...16 KAKI PANJANG...

Jika dtg ke Taman Buaya Sandakan ni...jgn lepaskan Peluang tuk menonton persembahan Buaya & Manusia di sini...mmg berani laa "OM" ni kan...


SANDAKAN MEMORIAL PARK... Tempat Sejarah Zaman Jepun & Tentera Australia...
klu korg penah tgk citer AKINABALU.. ha.. ini laa tpt nya..


Agak2 nya ni laa kot Tasek tpt jepun2 dulu buang kepala2 org2 tempatan & askar2 Australia dulu setelah dipancung kan...huhhuh..serammm



Kalau dtg ke Sandakan...singgah2 laa ke sini ok...hehehe...